Χοιρινά μπριζολάκια πανέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Chirina mprizolakia pane

Υλικά

  • 8 χοιρινά μπριζολάκια 
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά μεγάλα, χτυπημένα
  • 2 φλ φρυγανιά, τριμμένη
  • 30 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλο, λιωμένα
  • 1-1 1/2 φλ φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας παντού.

Τοποθετούμε 3 πλατιά και ρηχά μπολ σε μια επιφάνεια.

Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το φασκόμηλο.

Αλατοπιπερώνουμε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μπριζολάκι τη φορά και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, το τινάζουμε, το περνάμε μετά από το αβγό, αφήνουμε να τρέξει και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.

Πιέζουμε ελαφρά να μείνει επάνω στο κρέας η φρυγανιά.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Συνεχίζουμε με όλα τα μπριζολάκια.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με 1/4 φυτικό λάδι σε υψηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρέας, όχι όλα μαζί, ψήνοντάς το και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Κάθε κρέας που τελειώνουμε το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Λάδι φυτικό Μπριζόλες Μπριζόλες (χοιρινές) Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Φασκόμηλο Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές