Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpourekakia me kima kai saltsa giaourtiou

Υλικά

Για τα μπουρεκάκια:

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 400 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι

Διαδικασία

Για τα μπουρεκάκια:


Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης κουρού σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμία μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, την πάπρικα και το αλάτι και περιχύνουμε τα μπουρεκάκια με τη σάλτσα μας.

Σχετικές Συνταγές