Γλυκόξινος σολομός με δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Glykoxinos solomos me damaskina

Υλικά

  • 3 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 9 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο καρότο  κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνω τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την ζάχαρη, τον πελτέ, το μισό τζίντζερ και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Μαρινάρω τον σολομό για περίπου μια ώρα.

Σε ένα  αντιπολιτικό τηγάνι  ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τον σολομό, το κρεμμύδι το καρότο τις πιπεριές και τα δαμάσκηνα για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτω το τζίντζερ και  μαγειρεύω για περίπου 4 λεπτά.

Ρίχνω την μαρινάδα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνω το μέλι, ανακατεύω απαλά για να διαλυθεί και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά

Σχετικές Συνταγές