Πίτσα σε φύλλο κρούστας με καπνιστή μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitsa se fyllo kroystas me kapnisti motsarela kai ntomatinia

Υλικά

  • 350 γρ ντοματίνια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 11-12 φύλλα κρούστας (50Χ37), ξεπαγωμένα
  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 3/4 φλ (85 γρ) καπνιστή μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλ ελιές πράσινες,  χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, χοντροκομμένη, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.

Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 22 λεπτά,  μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τα ντοματίνια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.

Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και ύστερα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού και απλώνουμε μέσα ένα φύλλο κρούστας.

Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το τρίτο φύλλο.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. παρμεζάνα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Απλώνουμε τη μοτσαρέλα στην πίτσα μας, αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 1-1,5 εκ.

Τοποθετούμε τα ψημένα ντοματίνια, την πιπεριά και τις ελιές.

Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να γίνει τραγανή, για 25-27 λεπτά.

Πασπαλίζουμε 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και μεταφέρουμε την πίτσα σε μία επιφάνεια κοπής.

Σχετικές Συνταγές