Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 50 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Ragismena mpiskota sokalatas me achni

Υλικά

  • 1 φλ σκόνη κακάο
  • 1 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1/2 φλ φυτικό λάδι
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ (ή με το χέρι με ξύλινη κουτάλα) τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι.

Προσθέτουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσσο, αν χρησιμοποιούμε.

Βάζουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το κακάο και χτυπάμε (όχι πολύ) σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.

Φτιάχνουμε τη ζύμη στρογγυλές μπαλίτσες, περνάμε από ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στα ταψιά τα μπισκότα.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσουν πριν μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Espresso (σκόνη) Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Λάδι φυτικό Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές