Ψητή πάπια με σάλτσα από κεράσια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psiti papia me saltsa apo kerasia

Υλικά

Για την πάπια:
  • 2 κιλά πάπια ολόκληρη
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
 
Για τη σάλτσα:
  • 4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι εσαλότ, λεπτοκομμένο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, λεπτοκομμένη
  • 2 φλ κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. κόκκινο ξύδι

Διαδικασία

Βγάζουμε την πάπια από το ψυγείο 45 λεπτά πριν τη μαγειρέψουμε.

Την πλένουμε μέσα και έξω και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι. Κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το υπόλοιπο μισό σε τετράγωνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βάζουμε μέσα στην πάπια την κανέλα, το θυμάρι και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

Την μεταφέρουμε σε ένα ταψί. 

Αλατίζουμε το εξωτερικό της.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. 

Για τη σάλτσα:

Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού το ένα πάνω στο άλλο και ρολάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τσίλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπολ και τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να βγάλουν χυμό.

Ρίχνουμε τα κεράσια στο μείγμα βασιλικού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Αλατίζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.

Χαράζουμε την πάπια στο στήθος και την ανοίγουμε.

Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ελαιόλαδο Θυμάρι (φρέσκο) Κανέλα (ξυλαράκι) Κεράσια Κρεμμύδι Κρεμμύδι (εσαλότ) Ξύδι (κόκκινο) Πάπια Πιπεριά (τσίλι) Πορτοκάλι

Σχετικές Συνταγές