Μπισκότα με σταφίδες και μούσλι με βρώμη - αποξηραμένα φρούτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiskota me stafides kai moysli me vromi apoxyramena froyta

Υλικά

  • 200 γρ φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 450 γρ  καστανή ζάχαρη 
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά 
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 500 γρ μούσλι με βρώμη ολικής και αποξηραμένα φρούτα
  • 100 γρ σταφίδες 

Διαδικασία

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. 

Χτυπάμε στο μίξερ σε μεγάλο μπολ, το βούτυρο με τη ζάχαρη 1 λεπτό. 

Προσθέτουμε τα αβγά  και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. 

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι δουλεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά. 

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το μούσλι με βρώμη ολικής και αποξηραμένα φρούτα και τις σταφίδες  με την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. 

Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας γύρω στα 2,5 εκ. απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο. 

Ψήνουμε περίπου 8 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 12 λεπτά τα μεγάλα. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μαργαρίνη Μούσλι με βρώμη ολικής και αποξηραμένα φρούτα Μπέικιν πάουντερ Σταφίδες

Σχετικές Συνταγές