Γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη-cranberry

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Galatopita me masticha kai moysli me vromi cranberry

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα 
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 
  • 400 γρ. ζάχαρη  
  • 1 κ.γ μαστίχα, τριμμένη  
  • 4 αβγά  
  • 1 βανίλια
  • 1 -2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο 
  • 200 γρ μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry
  • αλεύρι για το ταψί
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. 

Βουτυρώνουμε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ., ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, το κουνάμε να πάει παντού και το τινάζουμε να φύγει το περισσό. 

Ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σιμιγδάλι  τη ζάχαρη και το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε αντικολλητική κατσαρόλα. 

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε σημείo σιγανού βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα  το φρέσκο βούτυρο.

Ξανα –ανακατεύουμε. 

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τη μαστίχα. 

Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο –λίγο το καυτό μείγμα γάλα –ζάχαρη –σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο. 

Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι. 

Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Γάλα Ζάχαρη Μαστίχα Μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry Σιμιγδάλι (ψιλό)

Σχετικές Συνταγές