Χιονισμένα Cupcakes

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chionismena cupcakes

Υλικά

Για τα cupcakes:
  • 2 φλ. ζάχαρη 
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 12 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)
  • 1 λεμόνι, ξύσμα 
Για την κρέμα:
  • 450 γρ σαντιγύ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • μούρα, για γαρνίρισμα
  • άχνη ζάχαρη, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για τα cupcakes:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, για περίπου 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. 

Συνδυάζουμε το 1/2 φλ. ζάχαρη με το αλεύρι, κοσκινίζουμε τέσσερις φορές και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια των αβγών, το αλάτι και το κρεμόριο. 

Πασπαλίζουμε 1 1/2 φλ. ζάχαρη πάνω από τα ασπράδια, όσο το μίξερ είναι ακόμα σε λειτουργία. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να είναι λείο.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσουν τα υλικά. 

Αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ.

Σε ένα μπολ πασπαλίζουμε το 1/4 του μίγματος αλευριού, ρίχνουμε τα ασπράδια αβγών και ανακατεύουμε με μία καθαρή λαστιχένια σπάτουλα να εσωματωθούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη μας σε φορμάκια για cupcakes. Γεμίζουμε όλες τις θήκες με ζύμη μέχρι περίπου τα ¾ του ύψους τους και λειαίνουμε την επιφάνεια των cupcakes.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τα cupcakes.

Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στα φορμάκια.

Τα αφαιρούμε από τα φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη σαντιγύ και 4 κ.σ. ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Λίγο πριν σερβίρουμε τα cupcakes, με ένα κουτάλι βάζουμε την κρέμα σαντιγύ πάνω σε κάθε cupcake, γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (ασπράδι) Αλάτι Αλεύρι Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο) Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Μούρο Σαντιγύ

Σχετικές Συνταγές