Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού και δεντρολίβανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo me glaso portokalioy kai dentrolivano

Υλικά

  • 8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 φλ μέλι
  • 1 φλ χυμός πορτοκαλιού με την πούλπα του
  • 1/2 φλ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. 

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160C.

Συνεχίζουμε να ψήνουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο).  Κάθε 20 λεπτά περιβρέχουμε τα μπούτια κοτόπουλο με το ζουμί τους.

 

Σχετικές Συνταγές