Σαλάτα κέιλ με cranberries και πασατέμπο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata kale me cranberries kai pasatempo

Υλικά

Για τη σαλάτα:
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο κέιλ χωρίς κοτσάνια, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλ νερό, ή όσο χρειάζεται
Για το ντρέσινγκ:
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ κόκκινο ξύδι
  • 1/2 φλ χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ cranberries
  • 1/4 φλ πασατέμπο
  • 1/4 φλ αμύγδαλο φιλέ

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σοτάρουμε το κέιλ και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το 1/2 φλ ελαιόλαδο, το κόκκινο ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και χτυπάμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε το κέιλ και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με τον πασατέμπο και τα αμύγδαλα. 

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή για όλη τη νύχτα.

Σχετικές Συνταγές