Kουραμπιεδάκια με σοκολάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 48 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Koyrambiedakia me sokolata

Υλικά

  • 3/4 φλ βούτυρο γάλακτος, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ  αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν, κοπανισμένα
  • 1 φλ σταγόνες σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και βουτυράτη.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλάθουμε στρόγγυλα κουραμπιεδάκια σε διάμετρο 1,5 εκ και τα τοποθετούμε σε ταψιά, με απόσταση (5 εκ περίπου) μεταξύ τους. 

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Περνάμε ζεστά τα μπισκότα από τη ζάχαρη άχνη.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα και πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Αμύγδαλα Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (γάλακτος) Ζάχαρη (άχνη) Καρύδια πεκάν Σοκολάτα (σταγόνες)

Σχετικές Συνταγές