Κοτόσουπα με τζίντζερ και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotosoypa me tzintzer kai lachanika

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 3 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 900 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 2 μέτρια παστινάκι, καθαρισμένα και κομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
  • 1 μέτριο γογγύλι, καθαρισμένο και κομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κιλό κοτόπουλο, ψημένο
  • 1/2 φλ αρακά, κατεψυγμένο
  • 4 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μετά τα παστινάκι, τα καρότα, το σέλερι, το γογγύλι και 1/2 κ.γ. αλάτι.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15-20 λεπτά 

Στο μεταξύ, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον αρακά και τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.  

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σχετικές Συνταγές