Χειμερινή φρουτοσαλάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Chimerini froytosalata

Υλικά

  • 8 πορτοκάλια
  • 4 γκρέιπφρουτ
  • 1 ανανά
  • 6 ακτινίδια
  • 1 1/2 φλ σπόροι ροδιού

Διαδικασία

Σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος του πορτοκαλιού. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα λευκά μέρη.

Πάνω από ένα μεγάλο μπολ, χωρίζουμε τις φέτες, αφήνοντας τους χυμούς να τρέξουν στο μπολ.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα γκρέιπφουτ.

Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος του ανανά.

Αφαιρούμε το περίβλημα και κόβουμε στη μέση κατά μήκος και ξανακόβουμε τα μισά στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε τον πυρήνα. Κόβουμε σε κομμάτια και βάζουμε στο μπολ. 

Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.

Ανακατεύουμε ελαφρά, καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού πριν σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ακτινίδια Ανανάς Γκρέιπφρουτ Πορτοκάλι Ρόδι

Σχετικές Συνταγές