Ψητό μοσχάρι με μπύρα και σκορδάτο βούτυρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Psito moschari me mpyra kai skordato voytyro

Υλικά

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι
  • 1 κ.σ. πράσινοι πιπερόκοκκοι, στραγγισμένοι και χοντροκομμένοι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, κομμένο
  • 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 375ml μπύρα
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1,5 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή νουά
  • 1 1/2 φλ ζωμός κοτόπουλου
  • 100γρ βούτυρο, μαλακωμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι, τους πιπερόκοκκους, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και 1/4 φλ μπύρα. 

Λιώνουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε στο μείγμα.

Δένουμε σφιχτά το μοσχάρι με σπάγκο σε πολλά σημεία κατά μήκος (κάθε 3 εκ. ) για να κρατήσει το κρέας μας ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα.

Τρίβουμε το κρέας με το μείγμα μπύρας. 

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψί. 

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την υπόλοιπη μπύρα και τις σκελίδες σκόρδο.

Ψήνουμε για 1 ώρα. 

Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. 

Καλύπτουμε το κρέας χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 20 λεπτά. 

Στο μεταξύ, λιώνουμε το σκόρδο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε βούτυρο. 

Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε πουρέ.

Βγάζουμε τον σπάγκο από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες. 

Σερβίρουμε με σκορδοβούτυρο και τους χυμούς από το ταψί.

 

Σχετικές Συνταγές