Τάρτα με κολοκύθια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Tarta me kolokythia

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 135 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
  • 400 γρ φέτα, λιωμένη
  • 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 3 αβγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γραβιέρα ,τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Βάζουμε σε ταψάκι το αλεύρι με το αλάτι και το ανακατεύουμε με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Το τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψιλά ψίχουλα. Τότε προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ακόμα. Όταν γίνει μια ζύμη μέτρια την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο 1 ώρα. Την βγάζουμε και την αφήνουμε 10' εκτός ψυγείου.

Κατόπιν την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος για τάρτες . Την τρυπάμε με πιρούνι σε πολλές μεριές, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα ίσου μεγέθους, βάζουμε μέσα όσπρια και την ψήνουμε άδεια για 15' σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 2'-3'. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί. Χτυπάμε τ' αβγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το τυρί, το δυόσμο και αρκετό πιπέρι. Προσθέτουμε στο μίγμα τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε για 20΄-25΄. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γιαούρτι Γραβιέρα Δυόσμος Ελαιόλαδο Κολοκυθάκια Κρεμμύδι Φέτα

Σχετικές Συνταγές