Ιταλικά μπισκότα σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 40 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
italika mpiskota sokolatas me ksirous karpous

Υλικά

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 175 γρ. ζάχαρη  
  • 25 γρ. κακάο σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 μέτρια αβγά 
  • 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
  • 75 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 75 γρ. φιστίκια Αιγίνης ή φουντούκια ή αμύγδαλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 

Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας.

Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα φιστίκια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (η ζύμη θα είναι σκληρή). 

Τοποθετούμε τη μισή ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε στα δύο.

Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια φτιάχνουμε τη μισή μας ζύμη σε σχήμα λουκάνικου, διαμέτρου 35 εκ.

Μεταφέρουμε τα ρολά ζύμης στα ταψιά μας.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή.

Αφαιρούμε τα ρολά ζύμης από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν για 15 λεπτά.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140°C. 

Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το κάθε ρολό διαγωνίως σε χοντρές φέτες (1 εκ.)  και τις μεταφέρουμε στα ταψιά μας (στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί).

Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα μας να αρχίσουν να στεγνώνουν- θα σκληρύνουν όταν τα αφήσουμε να κρυώσουν. 

Τα μεταφέρουμε ξανά στην σχάρα μας για να κρυώσουν προτού τα σερβίρουμε. 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμύγδαλα Ζάχαρη Κακάο Μπέικιν πάουντερ Σοκολάτα (γάλακτος) Σοκολάτα (λευκή) Φιστίκια Αιγίνης Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές