Σαλάτα ζυμαρικών Farfalle με πανσέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata zymarikon Farfalle me panseta

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, κομμένα στη μέση
  • 12 φέτες (180γρ) πανσέτα, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1/4 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας τα σπαράγγια στα τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος. Ξεβγάζουμε κάτω από από κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι η πανσέτανα ροδίσει και να είναι τραγανή.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα σπαράγγια, την πανσέτα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, προσθέτουμε το μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα μεγάλο αεροστεγές τάπερ.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ζυμαρικό (Farfalle - φιογκάκια) Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια (φλούδα) Λεμόνια (χυμός) Μαγιονέζα Μαϊντανός Μουστάρδα Πανσέτα Σπαράγγια

Σχετικές Συνταγές