Σαλάτα μήλο με ρόκα και ρόδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata milo me roka kai rodi

Υλικά

  • 1/2 φλ. ψύχα καρυδιών
  • 2 τραγανά μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  • 1/4 φλ φύλλα ρόκας
  • 1/4 φλ φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • χοντρό αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σπόροι από 1 ρόδι
  • 1/2 φλ τυρί προβολόνε, τριμμένο (προαιρετικά)
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ψημένα καρύδια, τα μήλα, τα κρεμμυδάκια, τη ρόκα, το χυμό λάιμ, το κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού, το τυρί προβολόνε (προαιρετικά) ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές