Πικάντικος σολομός με σέσκουλα και ρεβίθια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantikos solomos me seskoyla kai revithia

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια ή 500 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα

Διαδικασία

Aπλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Ξύνουμε το πορτοκάλι με έναν τρίφτη και κρατάμε 4 λωρίδες ξύσμα.

Ψιλοκοβούμε το ξύσμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στύβουμε 1 κ.σ. χυμό ποτοκαλιού και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέτουμε το μέλι και τη σκόνη κάρυ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Βάζουμε και τα σέσκουλα, τα ρεβίθια, το πιπέρι καγιέν, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 φλ νερό και μαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, για 6-8 λεπτά. 

Στο μεταξύ, τοποθετούμε το σολομό στο ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε με 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και ψήνουμε για 2 1/2 λεπτά. 

Απλώνουμε το μείγμα μελιού στο σολομό και ψήνουμε μέχρι να γίνει, για ακόμα 2-3 λεπτά. 

Σερβίρουμε με τα σέσκουλα και τα ρεβίθια.

Σχετικές Συνταγές