Κέικ σοκολάτα με γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keik sokolata me giaourti

Υλικά

  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο 
  • 1 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη 
  • 2 αβγά 
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κονιάκ 
  • 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 
  • 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό 
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
 
Γέμιση και γλάσο 
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 
  • 3/4 φλιτζάνι κακάο 
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια ή κονιάκ 
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ 

Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γιαούρτι. Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και τα προσθέτουμε στη ζύμη.

Φτιάχνουμε δυο στρώσεις που τις ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, τις αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσουμε τη γέμιση και γλασάρουμε.

Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, χτυπάμε με το βούτυρο και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Γάλα Γάλα (συμπυκνωμένο) Γιαούρτι Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές