Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika me tono sto foyrno

Υλικά

  • 300 γρ ζυμαρικά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 160 γρ τόνος
  • 400 γρ ντομάτες, κομμένες
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 100 γρ τσένταρ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ' ό,τι αναφέρεται στο πακέτο.

Σουρώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό της κονσέρβας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. 

Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζυμαρικό Κρεμμύδι Ντομάτες Ρίγανη Σκόρδο Τόνος Τυρί cheddar

Σχετικές Συνταγές