Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και cranberries

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiskota me leyki sokolata kai cranberries

Υλικά

  • 1/2 φλ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ λευκή ζάχαρη
  • 1 αβγό 
  • 1 κ.σ. μπράντι
  • 1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 3/4 φλ σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 φλ αποξηραμένα κράνμπερι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Βουτυρώνουμε δύο ταψιά. 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το αβγό και το μπράντι και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μπέικιν σόδα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε δόσεις μείγματος σε ένα ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βγάζουμε τα μπισκότα μας από το φούρνο ενώ είναι ακόμα μαλακά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό μέσα στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Κράνμπερι Μπράντι Σόδα μαγειρική Σοκολάτα (λευκή)

Σχετικές Συνταγές