Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo ala creme me manitaria kai mpeikon

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 8 μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα
  • 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλ νερό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κγ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, χοντροκομμένος

Διαδικασία

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα στρώμα και τα ροδίζουμε σε υψηλή φωτιά για περίπου 2 1/2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Γυρνάμε με μια τσιμπίδα τα μπουτάκια κοτόπουλο, ώστε το αλεύρι να πάει παντού.

Βάζουμε το κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε με το καπάκι.

Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Κοτόπουλο (μπούτι) Κρασί (λευκό) Κρέμα γάλακτος Μαϊντανός Μανιτάρια Μπέικον Νερό Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές