Μοσχάρι με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Moschari me damaskina stin katsarola

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (κιλοττο, μπούτι η σπάλα) κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1φλιτζανι ελαιόλαδο
  • 700γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα 
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1φλιτζάνι κοκκινο κρασί
  • ½ πολτός ντομάτας 
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη, και ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Κανέλα (ξυλαράκι) Κρασί (κόκκινο) Μέλι Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές