Σούπα μπρόκολο-αμύγδαλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa mprokolo amygdalo

Υλικά

  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο (2 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  • 2 μπρόκολα, τεμαχισμένα (περίπου 6 φλ.)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 6 φλ νερό
  • 1/2 φλ αμύγδαλο φιλέ 
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγα ψημένα αμύγδαλα, για γαρνιτούρα 
  • λίγο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να τρυπιέται το μπρόκολο με ένα πιρούνι.

Όσο η σούπα σιγομαγειρεύεται, ψήνουμε τα αμύγδαλα.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία.

Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για 20-30 δευτερόλεπτα.

Αφήνουμε τη σούπα για 20 λεπτά να αναπτυχθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, μπουκετάκια μπρόκολο και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αμύγδαλο (φιλέ) Ελαιόλαδο Ηλιέλαιο Κορν φλάουρ Κρεμμύδι Μπρόκολο Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές