Μοσχάρι με μπύρα και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Moschari me mpyra kai lachanika

Υλικά

  • 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φλ. μαύρη μπύρα
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά, κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα
  • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένες
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι  
  • πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει βαθύ καφέ, περίπου 12 λεπτά.

Προσθέτουμε την μπύρα και ξύνουμε ελαφρά, αποκολλώντας τα κρεμμύδια από το σκεύος.

Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το κρέας.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπαχάρι, δάφνη, μουστάρδα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.

Το καλύπτουμε και το μεταφέρουμε στο φούρνο για να μαγειρευτεί, μέχρι το κρέας και τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 1 1/2 ώρες.

Αφαιρούμε και πετάμε τα φύλλα δάφνης.

Σχετικές Συνταγές