Πιτάκια με γραβιέρα και σύκο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitakia me graviera kai syko

Υλικά

  • 1 φλ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • ½ φλ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. ζάχαρη συν έξτρα για το πασπάλισμα
  • 2 αβγά
  • 10 φύλλα κρούστας, αποψυγμένα
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε την επάλειψη με ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.

Κόβουμε τα φύλλα σε 6 κομμάτια. Θα πρέπει να έχουμε 6 τετράγωνα με 5 στρώσεις από φύλλα. Τα τοποθετούμε σε θήκες για cupcake με τις άκρες να προεξέχουν.

Μπορούμε είτε να γεμίσουμε τις στρώσεις, είτε να τα ανακατέψουμε όλα μαζί. Αν το κάνουμε με στρώσεις, τοποθετούμε πρώτα τα σύκα, μετά το τυρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στην κορυφή.

Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Ανθότυρο Γάλα Γραβιέρα Ελαιόλαδο Ζάχαρη Σύκα (αποξηραμένα) Τυρί κρέμα Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές