Ζυμαρικά φιογκάκια με μπρόκολο και πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Zymarika fiogkakia me mprokolo kai patates

Υλικά

  • Αλάτι
  • 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ ζυμαρικά φιογκάκια
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 πράσα, το λευκό και το πράσινο μέρος, κομμένο σε κομματάκια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μαρούλι, καθαρισμένο
  • 1 1/2 φλ. τυρί γκούντα ή προβολόνε, τριμμένο
  • 1/2 φλ τριμμένο τυρί παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το αλατισμένο νερό.

Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα πράσα, 1 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.

Βάζουμε το μαρούλι σε ένα σουρωτήρι.

Κρατάμε 1 φλ από το νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια σουρώνουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τις πατάτες πάνω από το μαρούλι για να μαραθεί.

Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα πράσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το νερό που είχαμε διατηρήσει.

Ανακατεύουμε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο (ανάλατο) Ζυμαρικό (Farfalle - φιογκάκια) Μαρούλι Μπρόκολο Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Τυρί Provolone (Προβολόνε) Τυρί γκούντα

Σχετικές Συνταγές