Σαλάτα ταμπουλέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata tampoyle

Υλικά

  • ½ φλ. πλιγούρι
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαΪντανό, ψιλοκομμένο
  • 12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  •  3-4 κ.σ. χυμό λάιμ 
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε στο νερό για 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά (στραγγίζουμε το πλιγούρι με το χέρι, ώστε να απαλλαγεί από το περιττό νερό) και το αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.

Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα μας.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλύπτουμε τη σαλάτα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με πιτούλες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι Αλάτι Δυόσμος Κρεμμυδάκια φρέσκα Λάιμ (χυμός) Μαϊντανός Ντομάτες Πλιγούρι

Σχετικές Συνταγές