Μαροκινό κοτόπουλο με φρούτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Marokino kotopoylo me froyta

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
  • 3/4 φλ. αποξηραμένα φρούτα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Πασπαλίζουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και θυμάρι, ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και το καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.γ.) σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, το κρασί, το ζωμό κότας, τις ελιές, 1/8 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό σχεδόν να εξατμιστεί.

 

Σχετικές Συνταγές