Μπέργκερ γαλοπούλας με σάλτσα φέτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Burger galopoylas me saltsa fetas

Υλικά

  • 3/4 φλ. γιαούρτι 2%
  • 1/3 φλ. φέτα, τριμμένη
  • 1 αγγούρι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 1/4 κιλά κιμά άπαχης γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • φύλλα μαρούλι 
  • ντομάτα σε φέτες

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το αγγούρι, το δυόσμο, το μισό του σκόρδου, 1 κ.σ. νερό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.

Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.

Απλώνουμε  τα φύλλα μαρουλιού στα ψωμάκια, προσθέτουμε το μπιφτέκι, τη σάλτσα φέτας, την ντομάτα και καλύπτουμε με το ψωμάκι. 

Σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι Αλάτι Γιαούρτι (άπαχο) Δυόσμος Ελαιόλαδο Κιμάς (γαλοπούλας) Μαρούλι Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φέτα Ψωμί (burger)

Σχετικές Συνταγές