Ψητά σύκα με μασκαρπόνε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita syka me maskarpone

Υλικά

  • 8 σύκα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 λουλούδια γλυκάνισου
  • κρακεράκια για το σερβίρισμα

Για το μασκαρπόνε:

  • 1 μπάλα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ
  • 125 γρ μασκαρπόνε

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα.

Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε.

Βάζουμε σε ένα πιάτο τα  σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γλυκάνισος Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Κράκερς Μέλι Πορτοκάλι (χυμός) Σύκα Τζίντζερ Τζίντζερ (σιρόπι) Τυρί (Mascarpone)

Σχετικές Συνταγές