Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ μουστάρδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita lachanika me vinegret moystardas

Υλικά

  • 1/4 φλ κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 φλ λάδι κανόλα
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, γλυκά
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 κίτρινα κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το λάδι κανόλα και το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα κρεμμύδια.

 Λαδώνουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά από όλες τις πλευρές.

Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15  λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα.

Ψήνουμε και τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 10  λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά.

Ψήνουμε και το πράσινο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Σχετικές Συνταγές