Γαρίδες teriyaki με καστανό ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Garides teriyaki me kastano ryzi

Υλικά

  • 4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές (ζεστό)
  • 1/2 φλ. σως teriyaki
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • λαχανικά στον ατμό (μπρόκολο, καρότα, φασολάκια)

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.

Ενώ το ρύζι μας μας μαγειρεύεται, συνδυάζουμε τη σως teriyaki με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφαιρούμε 3 κ.σ. από το μείγμα και περιχύνουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε μεγάλη πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα και τη σφραγίζουμε. Ανακινούμε πολύ καλά τη σακούλα, ώστε η σως να πάει παντού. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε αρκετό νερό στο υπόλοιπο μείγμα με τη σως teriyaki και προσθέτουμε 2/3 φλ. κορν φλάουρ.

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα με τη σως και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να βράζει και να πήξει ελαφρώς.

Σερβίρουμε το καστανό ρύζι basmati ζεστό μαζί με τις γαρίδες teriyaki, συνοδευόμενα από λαχανικά στον ατμό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Teriyaki σως Γαρίδες Ζάχαρη Κορν φλάουρ Λάδι φυτικό Λαχανικά Ρύζι (καστανό) Ρύζι (μπασμάτι)

Σχετικές Συνταγές