Γαρίδες με φασόλια και φέτα σε σάλτσα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Garides me fasolia kai feta se saltsa ntomatas

Υλικά

  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. βολβό μάραθου (φινόκιο), ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ζωμό κότας, ανάλατο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 230 γρ γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. φέτα, τριμμένη

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

Ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Βάζουμε και το ζωμό κότας, τα φασόλια και το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.

Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γαρίδες Δάφνη Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κρεμμύδι Μαϊντανός Μάραθος Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σκόρδο Φασόλια Φέτα

Σχετικές Συνταγές