Σαλάτα με κοτόπουλο, φέτα και αβοκάντο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me kotopoylo feta kai avokanto

Υλικά

  • 1 ½ κιλό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 4 ντομάτες
  • 3 μέτρια αγγούρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 κ.γ. + 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 200 γρ. φέτα Χωριό, θρυμματισμένη
  • ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερή μέντα
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τις ντομάτες και τα αγγούρια.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε φέτες.

Περιχύνουμε όλα τα υλικά (κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, αβοκάντο) με 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη.

Θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μέντα. Αφήνουμε στην άκρη.

Επιλέγουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αβοκάντο και ανακατεύουμε μαλακά για να μην το λιώσουμε.

Προσθέτουμε το λαδολέμονο.

Σερβίρουμε με πίτες ή ψωμί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβοκάντο Αγγούρι Αλάτι Ελαιόλαδο Κοτόπουλο Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Μαρούλι Μέντα Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη (φρέσκια) Φέτα

Σχετικές Συνταγές