Σουφλέ με τόνο και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soyfle me tono kai lachanika

Υλικά

  • 225 γρ. noodles αβγού
  • 2 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 3/4 φλ. γάλα άπαχο
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακό με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 (150 γρ.) συσκευασίες τόνου σε νερό, στραγγισμένο 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Μαγειρεύουμε τα noodles αβγού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και μαγειρεύουμε 6 λεπτά ή μέχρι το καρότο να γίνει τρυφερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει παχύρευστο.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, τον αρακά, 1/4 φλ. παρμεζάνα και τον  τόνο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα και ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Noodles (αβγού) Αλάτι Αλεύρι Αρακάς Γάλα (άπαχο) Ελαιόλαδο Καρότα Κρεμμύδι Μουστάρδα (Ντιζόν) Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Τόνος Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές