Μάφινς ολικής άλεσης με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Muffins olikis alesis me mpanana kai stagones sokolatas

Υλικά

  • 1 3/4 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλ. γεύμα λιναριού
  • 1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ.  μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ.  αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 μεγάλες μπανάνες, πολύ ώριμες
  • 1/2 φλ. γιαούρτι, άπαχο (χαμηλά λιπαρά)
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο, κρεμώδες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε τις 12 θήκες των muffins, αφού τις ντύσουμε με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι ολικής, το γεύμα λιναριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Σε ένα μικρότερο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές, αλλά να υπάρχουν λίγα κομμάτια.

Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας με τον πουρέ μπανάνας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα.

Ενσωματώνουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.

Με μία κουτάλα γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα κατά τα 3/4.

Πασπαλίζουμε με επιπλέον σταγόνες σοκολάτας στην κορυφή των muffins πριν τα βάλουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 14-16 λεπτά .

Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα για αρκετά λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Σχετικές Συνταγές