Κροκέτες σολομού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kroketes solomoy

Υλικά

  • 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 ½ κ.γ. μαγιονέζα Dijonnaise
  • ¼  φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλ. τσ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • ½  κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα Dijonnaise, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το σολομό και το αβγό. 

Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το μείγμα σε 8 κροκέτες.

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε τις κροκέτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα Dijonnaise, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ½ κγ. σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι και περιχύνουμε τις κροκέτες.

Σχετικές Συνταγές