Σύγκλινο με πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sygklino me patates

Υλικά

  • 1½ κιλό περίπου πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου ή 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 250 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 - 150 γρ. σύγκλινο

Διαδικασία

Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει ελαφρά. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και την κανέλα και τα ανακατεύουμε για λίγο να τσιγαριστούν όλα μαζί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον διαλυμένο σε νερό πελτέ, το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο ή τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 - 3 λεπτά. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε και λίγο βραστό νεράκι, τόσο που σχεδόν να σκεπάζονται οι πατάτες, και τις αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους, χωρίς περιττά υγρά.

Δύο - τρία λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του σύγκλινου. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δυόσμος Ελαιόλαδο Κανέλα (ξυλαράκι) Κρεμμύδι Ντοματοπελτές Πατάτες Σύγκλινο

Σχετικές Συνταγές