Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tortiges me psito kotopoylo kai avocado

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 τορτίγιες, ζεσταμένες
  • 2 αβοκάντο σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε μισοφέγγαρα
  • 8 φύλλα μαρουλιού
  • λαϊμ σε φέτες για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Ανάβουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα ταψί βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπίπερο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφήνουμε λίγο το κοτόπουλο να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες.

Το μοιράζουμε, μαζί με το μαρούλι, αβοκάντο και τις ντομάτες, επάνω στις τορτίγιες και σερβίρουμε με συνοδία από φέτες λαϊμ.

 

Σχετικές Συνταγές