Σαλάτα με ψητά σπαράγγια, ρόκα και αυγά ποσέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me psita sparaggia roka kai avga posse

Υλικά

  • 1 κιλό πράσινα σπαράγγια, κομμένα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο ρόκα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο και κομμένο στη μέση διαγώνια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι. Περιχύνουμε με 2 κ.γ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 200C για 5 λεπτά.

Τοποθετούμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, τα κρεμμύδια, το χυμό, και το εστραγκόν σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε περίπου 1 ½ φλ. μείγμα ρόκα σε κάθε ένα από τα 4 πιάτα και από πάνω βάζουμε το ένα τέταρτο των σπαραγγιών.

Προσθέτουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, κατά τα δύο τρίτα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει. Προσθέτουμε ξύδι. Σπάμε κάθε αβγό σε ένα φλιτζάνι και το ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε 3 λεπτά και αφαιρούμε προσεκτικά τα αβγά με μια τρυπητή κουτάλα.

Τοποθετούμε ένα αβγό ποσέ σε κάθε σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πιπέρι και σερβίρουμε την κάθε μερίδα μαζί με το ψωμί. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Εστραγκόν Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια (χυμός) Ξύδι Πιπέρι (Μαύρο) Ρόκα Σπαράγγια Ψωμί

Σχετικές Συνταγές