Τάρτα με κολοκυθάκια και καστανό ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tarta me kolokythakia kai kastano ryzi

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 120 γ.ρ σπανάκι
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
  • 9 αβγά
  • 260 γρ. (1 φλ.) γιαούρτι
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1/3 φλ. φρέσκα κλωναράκια άνηθο
  • ½ φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Σε ένα αντικολλητικό πυρίμαχο τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Κοσκινίζουμε το μείγμα και τοποθετούμε από κάτω ένα μπολ για να στραγγίξει.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Χτυπάμε τα αβγά, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ. από το χυμό, σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα 3/4 του άνηθου.

Προσθέτουμε το καστανό ρύζι parboiled 10΄, το δυόσμο, το σπανάκι, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια και τη μισή φέτα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Ρίχνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέτα και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Σχετικές Συνταγές