Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiko moscharaki kokkinisto

Υλικά

  • ½ κούπα λαρδί ή φυτικό λάδι
  • 350 γρ. ουρά βοδιού σε κομματάκια 
  • 1 κιλό βοδινό κρέας (ώμος), σε κομματάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • ¼ κούπας γλυκιά πάπρικα
  • 4 καυτερές πιπεριές Ουγγαρίας καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες
  • Aλάτι χοντρό
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
  • Αγγουράκια τουρσί για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαρδί (ή το φυτικό λάδι), σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε την ουρά και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για 6 περίπου λεπτά.

Μεταφέρουμε την ουρά σε ένα μπολ και βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά.

Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει για 12 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κρέας στο μπολ με την ουρά και βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα καραμελώνουμε, για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά και μετά βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, μαζί με το κρασί, την πάπρικα, τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 2 ½ - 3 ώρες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και αγγουράκια τουρσί στο πλάι. 

Σχετικές Συνταγές