Αβγόφετες στο φούρνο με κανέλα και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 16
Avgofetes sto fourno me kanela kai karidia

Υλικά

  • ¼ κούπας βούτυρο
  • ¾ κούπας ζάχαρη καστανή
  • 6 αβγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ φλ ζάχαρη καστανή, για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 φραντζόλα γαλλικού τύπου ψωμί (μπριός)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • ¼  φλ καρύδια, τριμμένα

Διαδικασία

Λιώνουμε το ¼ κούπας βούτυρο και προσθέτουμε τα ¾ κούπας καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.

Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμιού στο ταψί και περιχύνουμε με  ½  από το μείγμα των αβγών.

Πασπαλίζουμε με ¼  φλ. καστανή ζάχαρη, κανέλα και καρύδια.

Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο μια πλευρά φέτας ψωμιού και απλώνουμε τη δεύτερη στρώση, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του αβγού.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Πασπαλίζουμε τις αβγόφετες με ζάχαρη άχνη, κανέλα και καρύδια και ψήνουμε για 45 λεπτά. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Καρύδια Ψωμί (μπριός)

Σχετικές Συνταγές