Κοτόπουλο με ντοματίνια, κάπαρη, ελιές και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotopoulo me ntomatinia kapari elies kai krema valsamikou me damaskino

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στα δυο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και όταν αρχίζει να ροδίζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τις ελιές .

Μόλις τσιγαριστούν και τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τον πελτέ, την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο, τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές