Μοσχαράκι με μελιτζάνες και φασόλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Moscharaki me melitzanes kai fasolia

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
  • 2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 500 γρ. ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι"

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τις προσθέσουμε στο φαγητό.


Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρουμε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και 1 φλιτζάνι νερό.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 45 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Μετά από 45΄, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα φασόλια και τον μαϊντανό, αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε το φαγητό από το μάτι της κουζίνας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΙΚΡΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Μελιτζάνα Μοσχάρι Ντομάτες Πάπρικα (γλυκιά) Πιπεριά (πράσινη) Σκόρδο Φασόλια

Σχετικές Συνταγές