Φασολάδα με πατάτα, καρότα και καυτερές πιπεριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fasolada me patata karota kai kayteres piperies

Υλικά

  • Μισό κιλό φασόλια
  • Νερό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2/3 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2-3 κοτσάνια σέλινο τεμαχισμένα
  • 2-3 μικρές καυτερές πιπεριές
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, που να τα καλύπτει.

Βράζουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, που να τα καλύπτει και πάλι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το κρεμμύδι και τις κόκκινες πιπεριές.

 Όταν βράσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου.

Τα φασόλια πρέπει να είναι μαλακά και κρεμώδη, αλλά να μην διαλύονται.

Στα 10 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Καρότα Νερό Ντοματοπελτές Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (καυτερή) Σέλινο Φασόλια

Σχετικές Συνταγές