Σοκολατένια Τάρτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
Sokolatenia tarta

Υλικά

  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 ¼  κούπες ημίγλυκη σοκολάτα
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • ½  κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • ½  φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. καρύδια σε κομματάκια
  • 2 - 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα ή τηγάνι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κύπελλο πάνω από νερό που σιγοβράζει.

Προσθέτουμε 2 φλ. σοκολάτας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη βανίλια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να πάρει μία αφράτη μορφή, περίπου για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1 φλ. σοκολάτας και τα καρύδια.

Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ με νερό μέχρι να γίνει ενιαίο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κέντρο του μείγματος να φουσκώσει ελαφρώς (η κορυφή μπορεί να σπάσει). Το εσωτερικό του μείγματος θα παραμείνει μαλακό.

Το αφήνουμε να παγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα ή το τηγάνι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.  

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Καρύδια Καφές (στιγμιαίος) Κρέμα γάλακτος Μπέικιν πάουντερ Σοκολάτα

Σχετικές Συνταγές